Genel Başkan Nezir Karayün

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Gazeteci Nezir KARAYÜN

Nezir Karayün Kimdir?

1981 yılında İstanbul’ a gelmiştir. 1985 yılında başladığı Uzakdoğu sporu Wushu Kung-fu ve Kickboxing branşlarında çeşitli spor okullarında çalıştı. Öğrenciliği döneminde kulüpler arası, şehirler arsı ve Türkiye Şampiyonalarında Kilosunda birçok başarılar göstererek 300’e yakın madalya ve sertifika kazandı.

1991 yılında antrenörlük belgesini alarak, Tekirdağ - Çerkezköy’de Kadıoğlu Spor Merkezini kurdu ve İstanbul Büyükçavuşlu’da' Spor Salonunun İkinci şubesini açtı.

1993 yılında İstanbul Tepecik’te, 1994 yılında Büyükçekmece’de iki spor salonu daha açtı. Merkezi İstanbul’da bulunan Uzakdoğu Modern Savunma Sanatları Spor Derneği Yönetim Kurulunda görev aldı.

1995 yılında Mimarsinan Belediye Spor Salonunda göreve başladı. Belediye Spor Müdürü ve Antrenör olarak 7 yıl görev yaptığı o günlerde, Kickboxing Federasyonu kuruluşunda aktif görevler üstlenerek, İstanbul Bölge Hakemi ve Antrenörü oldu.

Aynı yıl içerisinde zamanlarda Romanya ve Azerbaycan Wushu Federasyonlarının açmış olduğu antrenörlük ve hakemlik seminerlerine katılarak antrenörlük ve hakemlik belgelerini aldı.

1995 Romanya Spor Akademisi Wushu bölümünü bitirerek, T.C. gençlik spor genel müdürlüğü eğitim daire başkanlığının denkliği ile 1. Kademe VUŞU ( Wushu )' Antrenörü oldu. Daha sonraki gelişim seminerleri ile 2. Kademeye yükseldi ve 4. DAN oldu.

1996 yılında Mimarsinan Karadenizliler Derneğini kurdu ve iki dönem başkanlığını yaptı. Bölgemizde yeni kurulan bir çok derneklerin kuruluşlarında aktif çalışmalarda bulunarak, Sivil toplum kuruluşlarına maddi ve manevi destekler sağlandı ve bir çoğunun da halen üyesi.

1997 yılında Wushu’nun federasyon olabilmesi için büyük' gayretler sarf ederek, federasyonun kuruluşunda aktif görev yaptı. Karate Federasyonuna bağlanan Wushu Kung-fu’nun basın ve halkla ilişkiler görevini yürüttü.

1998 yılında Özel Haber ve Modern Spor Gazetesi’ni kurdu ve haftalık olarak yayın yapmaya başladı. Özgür Haber, yine 99 yılı içinde Yerel Haber Gazetesini ve Yerel Haber 52 Gazetesini kurarak, memleketi Orduya yayın yapmaya başladı. İstanbul genelinde, yerel gazetecilikte bir çok ilkleri gerçekleştirdi. 10. yılı içinde olan Yerel Haber, halen bölge halkına tarafsız ve objektif haberleriyle hizmet vermekte. İmtiyaz Sahibi olduğu gazetelerin ve Dergilerin Genel Yayın Yönetmenliğini yürütmektedir.

1999 Mart ayında Judo Federasyonu’na bağlanan Wushu’nun basın ve halkla ilişkiler görevine devam etti.. Aynı zamanda Kickboxing ve Wushu İstanbul resmi bölge hakemi oldu. 2. Kademe Wushu Kung-fu antrenörü ve 4 Dan sahibi.

2005 yılında Adom Ajans Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurarak, Ufka doğru Meşale Dergisi, Yerel Haber, Oba haber, Beylikdüzü Life Gazeteleri ile İstanbul’ un nabzını tuttu.

Yine aynı yıl içerisinde İstanbul’ la yetinmeyerek Türkiye’ de Yerel Basının sesini duyuracak ve gücünün hissedilmesini sağlayacak Türkiye Yerel Basın Birliği Derneğini kurdu. Bu gün Derneğin Başkanı olarak tüm Türkiye’ de ki yerel basın ile iletişim halinde çalışmalarını devam ettirmektedir.

2007 yılında Büyükçekmece Aybastılılar ve Mimarsinan Aybastılılar Derneklerini kurdu ve' kurucu başkan olarak Büyükçekmece’ de Aybastı’lıların sesinin duyulmasına öncülük yaptı.

2007 yılında İstanbul geneline yayın yapan START LİFE inşaat sektör dergisini kurdu.

2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde Kavaklı İlk öğretim okulu kapalı spor salonunda Wushu ve kickboks dersleri vermeye başladı.

2008 İstanbul Giresunlular Derneği kurucular kurulunda yer aldı.

Beylikdüzü Tüm Ordu’lular Derneği kurucu başkanı ve başkanlık görevini yürütmektedir.

2020 Yılında www.starttv.com.tr web sitesini ve Start Tv- Start Türk Youtube Kanallarını Kurdu.

Adom Ajans medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı.

Cumhurbaşkanlığı- İletişim Başkanlığı Sürekli Basın Kartı Sahibi.

www.yerelhaberim.netwww.filashaber.comwww.egitimdenhaberler.netwww.starttv.com.tr – İktidar Gazete – Beylikdüzü Gazetesi – Esenyurt Gazetesi – Büyük Türkiye Dergisi imtiyaz sahibi ve kurucusu.

Mimarsinan Gençlik merkezini kurarak, gençlerin topluma kazandırılmasında öncülük yaptı.

1966 Ordu - Aybastı doğumlu, evli dört çocuk babası ve 9 torun dedesidir.

Halen Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanlığını Yürütmekte.

GENEL BAŞKAN 1.09.2022 18:45:00 1055 0
Perşembe 17.8 ° / 7.6 °