Yılmaz'a Hayırlı Olsun Dedik

Yerel Basın Birliği Derneği üyelerini ağırlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kısa süre içinde ilçe genelinde yaptığı çalışmaları anlatırken, belediye yönetimlerinin tasarruf merkezli bir anlayışla yürütülmesi konusuna

Yılmaz

Yılmaz, Gazetecileri Ağırladı

Karayün: Gazeteciliğin geliştirilmesi konusunda çaba harcıyoruz

Yerel Basın Birliği Derneği, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret etti.

Yerel Basın Birliği Derneği üyelerini ağırlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kısa süre içinde ilçe genelinde yaptığı çalışmaları anlatırken, belediye yönetimlerinin tasarruf merkezli bir anlayışla yürütülmesi konusuna temas etti. YBBD Genel Başkanı Nezir Karayün ise, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yerel Basın Birliği Derneği (YBBD) Üyeleri, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, seçimleri kazanmasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen Silivri’ye yönelik yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Yılmaz, ayrıca ilçenin marka değerini yükseltmek adına atacağı adımlardan da söz etti. Başkan Yılmaz, Elazığ’daki deprem sonrasında Sivrice ile kardeş belediye olduklarını anlatırken, belediyedeki tasarruf tedbirlerine yönelik çalışmalarını da aktardı. Depreme yönelik çalışmalar konusunda da bilgi veren Başkan Yılmaz, geçmiş dönemlerde bitmesi gereken ‘Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi’ üzerinde hızlı bir çalışma temposu içinde olduklarını söyledi.  YBBD Genel Başkanı Nezir Karayün, derneğin faaliyetlerinden bahsederken, derneklerinin gazetecilik adına yaptığı çalışmaları da paylaşma fırsatı buldu.

Doğru Yönetilmezse Belediyeler Batar

YBBD Üyelerini ağırlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Türkiye’de belediyelerin darboğazda olduğunu ancak bu ekonomik sıkıntıların asıl nedenini, belediyelerin doğru yönetim anlayışına sahip olmayan yöneticilerin elinde olmasına bağladı. Başkan Yılmaz, İstanbul’da kendi çöpünü toplayan tek belediye olarak, diğer belediyelere örnek olduğu gözlenirken, 2019 yılında sadece bu konuda 10 milyon TL tasarruf yaptığını aktardı. Çöp toplama konusunda 2020 yılında 15 milyon TL tasarruf etmeyi hesapladıklarını belirten Başkan Yılmaz, dört yılda 70 milyon TL civarında bir paranın Silivri Belediyesi kasasında kalacağını vurguladı. Başkan Yılmaz, deprem konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını da aktarırken, doğru hizmet alınabilmesi için İstanbul’un tek merkezden yönetilmesi konusunda da fikirlerini paylaştı.

Gazeteciliğin Gelişmesi İçin Çaba Harcıyoruz

Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün, dernek olarak gazetecilik mesleğinin gelişmesinde önemli adımlar attıkları belirtirken, yaptıkları bazı çalışmalardan örnekler verdi. Genel Başkan Karayün, gazeteciliğin gelişmesi konusunda konferans, seminer ve sempozyumlar yaptıklarını, Türkiye’nin çeşitli yerlerine ziyaretler yaparak hem o bölgedeki gazeteciliğin nasıl yürütüldüğü konusunda bilgi sahibi olmaya çalıştıklarını hem de yerel yönetimlerin icraatlarını yakından izleme şansı bulduklarını aktardı. Karayün, mesleki olarak yarışma ve ödül törenleri düzenleyerek meslekdaşlarının moral ve motivasyonlarını yüksek tutma konusunda çaba harcadıklarını belirtirken “Mesleğimizi en iyi şekilde icraa edebilmek, toplumun doğru haber almasında önemli bir işlev görürken, demokrasi bilincinin oturmasında da dolaylı olarak etki ediyoruz. Biz sadece mesleğimizi yaparken baskıların olmamasını istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Depremle İlgili Yol Haritası Hazırlıyoruz

Başkan Yılmaz’a, Silivri merkezli yaşanan deprem konusunu hatırlatan YBBD üyesi gazeteciler, bu konuda alınan tedbirler konusunu sordu. Yılmaz, geçtiğimiz günlerde bir ‘deprem sempozyumu’ yaptıklarını hatırlatarak , geçtiğimiz dönemlerde yapılması gereken ‘Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi’ni hazırlattıklarını aktardı. Başkan Yılmaz “Kentsel Dönüşüm Staretjik Belgesinin amacı şu; ilçenin tüm yerleşik yapılarının jeolojik etüdleri yapılıyor, binalar tek tek olmasa bile bölgesel kontrolleri yapılarak, kentsel dönüşümün hangi bölgeden, hangi mahalleden başlanacağının yol haritasını çıkartacağız. Mayıs ayında bitecek, yedi ay sürecek bir çalışma. Bu raporların daha önceki belediyeler döneminde yapılması gerekirdi. İstanbul’da üç belediye bunu yapmış. 99 depreminde, bir deprem mevzuatı yapılmış, bu tarihten sonra düzgün gitmiş ama ondan önce yapılan binalarla ilgili bir çalışma yok elimizde. Bu raporu önümüze koyacağız, nereden başlayabiliriz, neler yapabiliriz bunu göreceğiz. 16 bin 500 hektar imarlı alan var elimizde. Bunun 4 bin 500 hektarlı alanda hiç bir zemin etüdü yapılmadan imar izni verilmiş. Bunun yapılması büyükşehrin görevleri arasında, Büyükşehir de yapmamış” sözlerini paylaştı.

“Sivrice İle Kardeş Belediye Olduk”

Elazığ depreminde merkez üssü olan Sivrice ile gayri resmi olarak kardeş belediye olduklarını belirten Başkan Yılmaz, “Deprem dolayısıyla oralara yardım ettik, şimdi resmi olarak da Sivrice ile Silivri arasında ‘kardeş belediye’ anlaşması yapıyoruz. Bizim belediye meclisimizde kabul edildi.  Sivrice'nin de belediye meclisinde bu hafta kabul edilir diye tahmin ediyoruz” bilgisini verdi.

 

Yılmaz: İstanbul Bütüncül Yönetilmeli

Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmamasını biraz da siyasi nedenlere bağlayan Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın tek seçim yapılarak, 39 ilçe başkanının atanması konusunu doğru bulduğunu ifade etti. Yılmaz bu konudaki görüşlerini açıklarken “İstanbul’a bir yetki veriyorsunuz, mesela Ahmet’e... Ahmet 39 ilçenin atamasını yapsın. Bütüncül bir şekilde hizmet gitsin. Ahmet A partili, Mehmet B partili, Mehmet’e hizmet yok, A partiliye hizmet var, böyle şey olmaz. İstanbu üçe de bölünebilir. İstanbul bütüncül bir anlayışla yönetilmezse, doğru şeylere varamıyorsunuz. Bunun demokrasiyle alakası yok. Sıkıntısını vatandaş çekiyor” sözlerini sarfetti.


HABERLER 8.02.2020 10:11:55 4510 0
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.