08 Şubat 2020 - Cumartesi 12:46 Bu haber 336 kez okundu

Darbe Girişimini Kınadı!
Yerel Basın Birliği Türkiye Cumhuriyetine ve Seçilmiş Liderlere yapılmak istenilen fakat Türk Milletinin kendini siper alarak engellediği için başarısızlıkla sonuçlanan DARBE girişimini kınadı.

Darbe Girişimini Kınadı!

“Türkiye Yerel Basın Birliği, Türkiye genelinde bulunan şubeleri, temsilcilikleri ve üyeleri adına dernek genel başkanı Nezir Karayün, FETÖ Terör Örgütü mensubu teröristlerin darbe kalkışmasını kınadıklarını ifade eden basın bildirisi yayınladı. Bildiride; ” 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmek istenilen sözde askeri darbe kalkışmasını şiddetle kınıyoruz. Mazisi başarılarla dolu şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine gizlenmeye çalışan FETÖ Terör Örgütü mensubu teröristlerin devleti ele geçirme girişimi, yüce Türk Milletinin cesur çabaları, emniyet güçlerimizin korkusuz mücadelesi ve şanlı Türk Ordusu’nun yılmaz mensuplarınca püskürtülmüş ve engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıkılmaz yapısını, Milletimizin iradesini, bağımsızlığını, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain darbe girişimini lanetliyor, halkın oylarıyla seçilmiş hükümetimizin ve anayasal meşruiyetinin yanında yer aldığımızı özellikle belirtiyoruz.

Teröristlerin darbeye kalkıştığı ilk dakikalardan itibaren yayın özgürlüğünden asla taviz vermeyen, “halkı tarafsız ve doğru bilgilendirme” görevini sonuna kadar sürdüren medya kuruluşlarımızı, meydanlarda halkımızla birlikte olarak haberi kaynağında izleyen meslektaşlarımızı da taktir ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yerel Basın Birliği Derneği Adına Genel Başkan Nezir KARAYÜN

Etiketler: yerel basın birliği, nezir karayün, yerel basın birliği darbe kınama mesaj